Zomers recept: verkoelende waterijsjes

Met dit weer is het heerlijk om buiten in het zonnetje te zitten. Nog lekkerder is buiten in het zonnetje met een lekker zelfgemaakt waterijsjes. Deze recepten zijn super makkelijk en bevatten echt fruit! Voor alle receptjes heb je ijsvormen nodig.

Waterijsje 1: Aardbeienijs

Om te beginnen met een ijsje die bijna iedereen lekker vindt, aardbeien ijs. De twee beste dingen van de zomer die samen komen, ijs en aardbeien! Dit recept is voor 8 waterijsjes.

Ingrediënten
  • 250 gram aardbeien
  • 5 eetlepels poedersuiker (of zoetstof, voor de light variant)
  • 150 mililiter water
  • 1 eetlepel citroensap
Bereiding

Was de aardbeien en haal de groene kroontjes eraf. Gooi alles in een blender en mix tot het een glad geheel is. Giet vervolgens de mix in de ijsvormen en leg ze in de vriezer zodat ze ijs kunnen worden. Het ijs heeft minimaal 5 uur nodig, dus meestal maak ik ze alvast een avond van tevoren, zodat ze goed kunnen vriezen.

Aardbeien voor waterijs
Aardbeien voor je verkoelende waterijsjes

Waterijsje 2: Meloenijs

Dit recept bestaat eigenlijk alleen uit meloen. Daarom is dit ook nog eens super gezond. Het is te maken met verschillende meloen soorten maar voor dit recept hebben wij gekozen voor watermeloen. Dit recept is voor 8 ijsjes.

Ingrediënten
  • Een halve watermeloen
Bereiding

Snij de watermeloen in stukken en stop deze stukken in de blender. Mix tot het een glad geheel is. Giet de watermeloen sap in de ijsvormpjes en laat deze weer minimaal 5 uren afkoelen in de vriezer.

Watermeloen voor de waterijsjes
Watermeloen voor de waterijsjes

Waterijsje 3: Kiwi-ijs

Dit is mijn favoriete ijsje, ik ben gek op kiwi en dit ijsje wordt op smaak gebracht met honing waardoor het ook nog eens lekker zoet is. Heerlijk verkoelend op een zomer-, of lentedag. Ook dit recept is gebaseerd op 8 ijsjes.

Ingrediënten
  • 6 kiwi’s
  • 3 a 4 eetlepels honing
  • 75 milliliter water
Bereiding

Schil de kiwi’s en snij ze in stukken. Doe deze in de blender en mix ze tot er geen stukjes meer in zitten. Voeg vervolgens het water toe, zodat het geheel niet meer zo stijf en dik is. Voeg daarna naar smaak 3 of 4 eetlepels honing toe en mix nog eens tot het glad is. Giet daarna de mix in de ijsvormpjes en laat deze weer 5 uur koelen in de vriezer!

Groene kiwi's voor de waterijsjes
Groene kiwi’s voor de waterijsjes

Wil je meer zomerse recepten? Lees dan ook eens onze recepten voor heerlijke asperges!

Heb jij een van deze zoete waterijsjes gemaakt? Stuur ons een foto via onze facebook of via twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: