Pizzadeeg: Het lekkerste recept voor een Italiaanse pizza!

Haal de authentieke smaak van Italië in huis met je eigen gemaakte pizzadeeg. Pizza is altijd lekker, maar na het proberen van dit zelfgemaakte pizzadeeg wil je nooit meer een pizza van de supermarkt! Je kan je eigen pizzadeeg beleggen met alle dingen die jij lekker vindt, zodat je de pizza precies naar eigen smaak kan maken!

Ingrediënten voor je zelfgemaakte pizzadeeg

Voor zelfgemaakt pizzadeeg voor 2 pizza’s heb je het volgende nodig:

  • 150 milliliter lauw (kraan)water
  • 250 gram bloem
  • Een halve theelepel zout
  • Een half zakje gist  
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker

Bereiding van het pizzadeeg

Mix de bloem met het zout in een grote kom en maak in het midden een kuiltje in het midden. Doe hierna de gist in een ander kommetje samen met de suiker en meng het tot een glad geheel samen met 50 milliliter van het water. Giet het gistmengsel in het kuiltje van de andere mix. Schenk dan de olie en de overgebleven 100 milliliter van het water erbij. Mix alles wat in de kom zit met je handen.

Het pizzadeeg kneden

Er zijn verschillende manieren om het deeg goed te kneden. Zelf kneed ik het deeg altijd met mijn handen, maar je kan het deeg ook met een mixer met deeghaken kneden. Om het met je handen te kneden moet je eerst de ondergrond, bijvoorbeeld je aanrecht of tafel, met een laagje bloem bestuiven. Neem vervolgens het deeg uit de kom en kneed het. Kneed het bijvoorbeeld door het uit te rollen en weer op te vouwen, blijf dit net zo lang doen tot het deeg elastisch wordt en niet meer plakt aan de kom, dit duurt ongeveer 10 minuten.

Je pizzadeeg laten rijzen

Voordat je van je pizzadeeg een heerlijke zelfgemaakte pizza kan maken moet het deeg eerst nog rijzen. Dek de kom met het pizzadeeg daarom af en zet het op een warme plek. Laat het drie kwartier tot een uur staan. In deze tijd kan je alvast je eigen tomatensaus maken voor je pizza topping!

Het uitrollen en verdelen van het pizzadeeg

Als het pizzadeeg lang genoeg heeft staan rijzen is het tijd om er een pizza van te maken! Dit recept is voor 2 pizza’s, verdeel daarom de deegbal in 2 losse deegballen, doe dit ook weer op een bloem bestoven ondergrond. Rol dan het pizzadeeg uit tot een mooie ronde pizza van ongeveer 20 centimeter. Houd je meer van een dunnere bodem? Dan kan je het pizzadeeg ook nog wat groter rollen, zodat je zelfgemaakte pizzabodem lekker dun, groot en knapperig is

Tip: gebruik voor het uitrollen een deegroller!

pizzadeeg maken
Het uitrollen van je pizzabodem

Het pizzadeeg in de oven

Je pizza is bijna klaar, alleen nog beleggen en in de oven! Verwarm de oven voor op 240 graden. Beleg de pizza met wat je lekker vindt en rol de randjes een klein beetje op zodat je beleg er goed op blijft en je een echte Italiaanse pizza rand hebt. Bak je eigen gemaakte pizza voor ongeveer 12 minuten in de oven.

Inspiratie nodig voor de toppings?

Kijk dan bij onze andere recepten! Probeer bijvoorbeeld onze heerlijke pizza tonijn of pizza quatro formaggi! Voor de lekkerste pizza’s maak je ook je eigen tomaten saus. Weten hoe? Lees dan onze blog over hoe je een heerlijke pizzasaus kan maken.

Heb je een van onze recepten uitgeprobeerd? Laat ons weten wat jij er van vindt en stuur ons een foto via onze contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: