Evenement: Viva Italia 2018 TT-circuit Assen

Afgelopen zondag 8 april was het weer zo ver: Viva Italia op het TT-circuit in Assen! Viva Italia is het auto evenement met prachtige Italiaanse sportauto’s en motoren. Wij waren aanwezig met de Abarth 500 cabrio. PS: We hebben een ook rondje geracet op het circuit!

Viva Italia Abarth

De showpaddock van Viva Italia

Tijdens het auto evenement Viva Italia waren er meer dan 1200 Italiaanse sportauto’s en motoren aanwezig op het circuit in Assen! Van Abarth tot Ferrari en van Maserati tot Lamborghini, ze stonden er allemaal en dat was wel even genieten voor elke petrolhead. Ook waren er hele bijzondere auto’s aanwezig, zoals de Lamborghini Countach 5000 QV en The A.bath.

Viva Italia the A.bath

Mijn ervaring op Viva Italia

De dag voordat ik naar Viva Italia ging met mijn Abarth 500, heb ik de auto nog eens even goed gepoetst. Hij stond immers op de clubpaddock met heel veel andere Abarth. De dag zelf was erg ontspannen, maar om 13:30 was het dan eindelijk tijd voor mijn eerste circuit ervaring ooit! Het was fantastisch, zeker iets om nog eens te doen met de Abarth. Na het racen was het tijd voor lekkere Italiaanse borrelhapjes en natuurlijk auto’s spotten.

Viva Italia supercar

De Abarth op het circuit tijdens Viva Italia

De eerste keer op het circuit! Ik vond het erg spannend, maar wat was het een mooie ervaring! Na een aantal rondjes volle focus was het weer tijd om de baan te verlaten. Het was heerlijk zonnig weer, dus hebben we genoten van de Abarth op het circuit met het dakje eraf!

Meer actie op de baan tijdens Viva Italia

De hele dag was het circuit van Assen een en al spektakel. Italiaanse motoren en auto’s lieten hun power zien en horen op de racebaan. Rond een uurtje of 1 kwamen de Lamborghini’s en Ferrari’s in actie. Een aantal prachtige paraderondjes waren een lust voor het ook voor de meeste autoliefhebbers.

Ook werd er echt geracet op het circuit in Assen. Tijdens de ‘Competitizione di Tempo’ gingen de snelste auto’s en beste coureurs met elkaar de strijd aan. Om 3 uur was de grote finale, waaruit bleek dat de Alfa Romeo uiteindelijk het snelste was.

Viva Italia sportauto

Autoclubs op Viva Italia

Tijdens dit grote auto evenement waren er enorm veel verschillende autoclubs aanwezig in Assen. Denk bijvoorbeeld aan Abarth Forum NL, FerrariOwnersClubNL, Lamborghini Club Nederland en de Maserati Club Nederland. Al deze groepen zorgde met z’n allen voor een feestelijke dag vol prachtige Italiaanse bolides.

Viva Italia Abarth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: