Pizzasaus recept: Maak je eigen tomatensaus

Als je zelf pizza’s gaat maken is het natuurlijk zonde om voorverpakte saus te gebruiken op je pizza. Probeer daarom eens onze zelfgemaakte pizzasaus. Het recept is super makkelijk en daarnaast ook veel lekkerder en gezonder dan voorverpakte sausjes.

Ingrediënten om zelf pizzasaus te maken

  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 25 gram boter of 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 400 gram gepelde tomaten (uit blik)
  • Zout en peper

Tip: Houd jij van spicy eten? Voeg ook eens een Spaans pepertje toe.

Italiaanse kruiden voor pizzasaus
Italiaanse kruiden voor door de pizzasaus.

Het bereiden van je eigen pizzasaus

Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Pak vervolgens een steelpan en verhit de olie of boter. Ik vind olijfolie het fijnst om mee te koken, dus ik gebruik ook bij dit recept altijd olijfolie. Fruit in de olie de ui en knoflook, maar laat de knoflook en ui niet verkleuren. Als je een pepertje hebt toegevoegd kan je die ook mee fruiten met de ui en knoflook.  Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en de gepelde tomaten (inclusief het sap) toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Laat dan de saus nog een minuut of 20 op laag vuur staan totdat het lekker ruikt en de saus dik genoeg is.

Mix de saus nu met de staafmixer zodat het een echte saus is. Voeg ten slotte nog wat peper en zout toe naar smaak.

Het serveren van je pizzasaus

Je eigen gemaakte pizzasaus kan nu op de pizza gesmeerd worden. Als je al je eigen pizzasaus maakt is het het lekkerst om deze ook te combineren met een zelfgemaakte pizzabodem, van je eigen gemaakte pizzadeeg. Zodra je de saus hebt uitgesmeerd op de pizza kan je de pizza beleggen naar smaak. Daarna moet je de pizza afbakken voor ongeveer 12 minuten in een 240 graden hete oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: