2 Recepten voor groene en witte asperges

Het is zover: het asperge seizoen is weer begonnen! Na een lange winter wachten kunnen we eindelijk weer genieten van deze heerlijkheid. Daarom hebben wij 2 recepten geschreven voor witte of groene asperges.

Recept 1:  Groene asperges met spek

Dit recept is makkelijk te maken en blijft een van mijn favoriete recepten, de ingrediënten die je hier voor nodig hebt, zijn:

  • 1 bosje groene asperges
  • 4 plakjes spek (of pancetta)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout
  • Peper

Het breiden van asperges met spek:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de uiteinden van de asperges. Meng vervolgens de asperges met de olijfolie totdat alles een laagje olie heeft. Verdeel de groente in vier porties. Wikkel de porties in met een plakje spek of pancetta. Maak hem vast met een cocktail prikker als het niet goed blijft zitten. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. En leg ze op de bakplaat. Doe ze voor 10 tot 15 minuten in de oven totdat het spek of pancetta lekker knapperig is en alles gaar is.

Tip: dit recept is ook erg goed te bereiden op de barbecue, leg ze 10 tot 15 minuten op de barbecue tot ze gaar en knapperig zijn.

asperges met spek
Asperges met spek van de barbecue

Recept 2: Asperges met zalm en dille boter

  • 4 verse stukken zalm
  • een kilo aardappelen (vastkokend)
  • 2 grote uien
  • 500 gram witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram roomboter
  • 2 eetlepels gedroogde dille topjes

Bereiding van de aardappeltjes

Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de aardappels, snijd ze vervolgens in kleine stukjes zoals blokjes. Kook de aardappelen voor ongeveer 10 minuten en giet ze af. Snijd vervolgens de ui in grove stukjes. Doe de aardappels en ui in een grote ovenschaal en voeg olie toe, breng het op smaak met peper en zout. Doe het in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Bereiding van de zalm

Breng de zalm op smaak door ze in te smeren met zout en peper en een vleugje citroensap. Haal de schaal uit de oven en voeg de zalm toe. Bak alles voor 10 minuten nog in de oven.
Schil vervolgens de asperges en verwijder de onderkant. Halveer ze in de lengte. Kook ze dan ongeveer 8 minuten tot ze beetgaar zijn.

Bereiding van de dilleboter

Smelt alle boter in een pannetje en voeg de dilletopjes doe. De boter is klaar om te serveren. Serveer de alle groenten samen met aardappeltjes en een zalmfilet. Giet de dilleboter over de zalmfilet. Geniet van dit heerlijke gerecht met zalm!

asperges met zalm
Asperges met zalm en dilleboter
 

Wijn bij asperges

Wat is er nou fijner dan een prima wijn bij je asperges? Een overheerlijke wijn! Daarom zijn wij op onderzoek geweest om uit te zoeken wat de beste wijn is hiervoro. En daaruit kwam 1 wijn telkens weer naar voren: de “Domaine Fernand Engel Pinot Blanc 2015”. Deze witte wijn geurt heerlijk naar fruitige aroma’s van peer, pruim en specerijen. Een frisse soepele wijn met een lange afdronk. De perfecte wijn voor bij deze gerechten. Deze wijn is te koop bij Lynde Living.

Pinot Blanc 2015 van Ferdinand Engel
Pinot Blanc 2015 van Ferdinand Engel

Heb jij een van deze recepten geprobeerd en wil je meer van dit soort recepten? Kijk dan bij onze andere blogs met heerlijke recepten zoals pasta met een klassieke puttanesca saus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: