Recept: Mexicaanse nacho schotel

Wat is er beter dan een lekkere snack ’s avonds of tijdens de lunch? Met deze Mexicaanse nacho schotel verzorg jij jezelf binnen enkele minuten een heerlijke snack! Het recept is vrij simpel, wat je precies nodig hebt lees je hieronder.

Ingrediënten voor de Mexicaanse nacho schotel

  • 1 Zak nacho tortilla chips
  • 300 Gram gehakt
  • 1 Paprika
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 Potje jalapeño pepers
  • Cheddar kaas
  • Geraspte kaas
  • Taco kruiden
  • Verse koriander

Naast deze ingrediënten heb je ook enkele ingrediënten nodig voor de saus. Voor de saus kun je kiezen tussen barbecuesaus die je in de supermarkt haalt, of zelfgemaakte guacamole. Voor de guacamole heb je de volgende producten nodig:

  • 1 Avocado
  • 1 Eetlepel mayonaise
  • Citroensap
  • 1 Teentje knoflook
  • Rode peper

Hoe je deze guacamole maakt, kun je lezen in ons recept de perfecte hamburger.

Overige benodigdheden voor de Mexicaanse nacho schotel

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Oven

Bereiding van de Mexicaanse nacho schotel

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Rul het gehakt in de koekenpan en voeg de groentes toe. Breng op smaak met de taco kruiden.
  3. Plaats de tortilla chips onderin de ovenschaal.
  4. Bedek de chipjes met plakjes cheddar kaas.
  5. Giet het gehaktmengsel over de kaas.
  6. Strooi de geraspte kaas over het mengsel heen.
  7. Bak de Mexicaanse nacho schotel 10 minuten op 220 graden in de oven.

Serveer de Mexicaanse nacho schotel

Zodra de Mexicaanse nacho schotel klaar is, serveer je hem door de in reepjes gesneden koriander over de schaal heen te strooien. Indien je hebt gekozen voor de barbecuesaus, kun je de saus over de nacho’s heen gieten. Wanneer je hebt gekozen voor de verse guacamole, zet je het bakje saus bij de nacho’s zodat je de chipjes door de guacamole kunt halen. Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: