Recept: Je eigengemaakte Italiaanse Bruschetta

Een heerlijk Italiaanse snack of voorgerecht: de bruschetta. Als je een Italiaanse avond organiseert is er 1 ding dat niet mag ontbreken, want zonder bruschetta is het geen echte Italiaanse borrel. Eerder hebben wij hier al een receptje voor geschreven, maar dit recept is iets uitgebreider en misschien nog wel lekkerder!

Ingrediënten voor de bruschetta:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 stokbrood
  • 100 gram gewassen rucola
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 3 a 4 teentjes knoflook
  • Een bosje basilicum
  • 800 gram tomaten blokjes
  • 1 chilipeper
  • 150 gram Parmezaanse kaas

De bereiding van je bruschetta

Snij de verse oregano in kleine stukjes en de basilicum in reepjes. Snij de peper in kleine stukjes. Pers vervolgens de knoflook en verhit de olijfolie in een grote pan, zoals een wokpan of koekenpan. Fruit 2 teentjes knoflook totdat het er glazig uit ziet voeg dan de tomaten blokjes toe samen met de oregano, en chilipeper snippers. Voeg de helft van je basilicum reepjes toe aan de saus. Laat het geheel zachtjes koken tot het een dikke saus is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het stokbrood in plakjes en rooster ze op een bakplaat met bakpapier in de oven totdat ze krokant en goudbruin zijn. Smeer de broodjes dan in met de andere 2 teentjes knoflook. Smeer dan tot slot een rijkelijke laag tomatensaus over je geroosterde stokbroodjes. Doe je bruschetta dan nog 4 a 6 minuten in de oven.

Tip: Hou je niet van pittig eten? Doe dan een halve peper door je saus!

Het serveren van je bruschetta

Haal de broodjes uit de oven en leg ze op een schaal of een bord. Druppel vervolgens nog wat olijfolie over je broodjes. Strooi tot slot de andere helft van de basilicum, de rucola en de Parmezaanse kaas over je bruschetta.

Jouw ervaring met de bruschetta

Heb jij deze bruschetta of de eerder geposte gemaakt? Stuur ons je foto en je ervaring! Wil je graag meer inspiratie voor de Italiaanse borrelavond? Dan hebben wij natuurlijk nog meer recepten voor op jouw borrelplank! Gebruik jij het als voorgerecht? Dan hebben we ook nog heerlijke recepten voor authentieke Italiaanse pizza’s en pasta’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: