Recept: de perfecte hamburger

Een goede hamburger is altijd fijn, of het nou bij een barbecue, op een feestje of gewoon als avondeten is. Wij zijn gaan experimenteren met hamburgers om te kijken wat de lekkerste burger is. Hierbij ons recept!

Ingrediënten voor de hamburger

Dit recept is voor 4 broodje hamburgers

  • 4 zachte bolletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 runderhamburgers
  • 1 avocado
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 1 pepertje
  • Een eetlepel mayonaise
  • 1 grote scheut citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Chili kruiden

Bereiding van de guacamole op je hamburger

Snij de avocado doormidden en haal de avocado uit zijn schil, prak het met een vork tot het een beetje glad uitziet, meng vervolgens de eetlepel mayonaise erdoor en een scheut citroensap. Pers dan de teen knoflook erdoor en mix alles weer. Snij er nog een pepertje door naar smaak en voeg tot slot een snufje zout en peper toe. Mix alles een laatste keer en leg de pit van de avocado in je guacamole, deze zorgt ervoor dat het niet bruin wordt, maar groen blijft.

Hamburger met garnering
Hamburger met garnering

Bereiding van de groente voor op je hamburger

Snij de 2 uien en de paprika tot blokjes. Pak een koekenpan en verwarm een beetje olie. Als de olie heet is voeg je de ui en paprika blokjes toe. Breng het op smaak met peper, zout en chilipeper. Bak het tot de groente een beetje zacht is.

Opgemaakte hamburger
Opgemaakte hamburger

Bereiding van de hamburger

Bedek de burgers met wat keukenrol papier. Dit houdt de burgers lekker sappig als je ze bakt. Haal het papier eraf en kruid de burgers met peper, zout en chilipeper. Laat het even intrekken. Verwarm in een koekenpak een scheutje olie en een beetje boter. Als de boter gesmolten is en de olie heet kan je de burgers bakken. Bak de burgers aan beide kanten voor 2 minuten. Na deze 4 minuten zijn je hamburgers klaar!

Hamburger en de kruiden
Hamburger en de kruiden

Serveren van je hamburgers

Snij het zachte broodje open en bedek het broodje met een laagje guacamole. Leg de burger hier bovenop en voeg vervolgens nog een beetje groente toe. Wij hadden als garnering voor de burger nog geraspte kaas, komkommer plakjes en cherrytomaatjes, zoals zichtbaar op de foto’s.

 

Geniet van deze dikke hamburger. Ga je deze maken bij een barbecue? Bekijk dan ook eens onze andere barbecue recepten voor meer inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: