Pastarecept: maak je eigen pasta al salmone

Het is weer tijd voor een heerlijke pasta uit Italië! Dit keer kiezen we voor een pasta met vis in plaats van vlees. Eerlijk gezegd is dit een van mijn favoriete pasta recepten! We hebben het hier over de pasta al salmone, een frisse pasta met verse zalm, cherrytomaatjes en witte wijn. In dit recept vertellen wij jou stap voor stap hoe jij deze heerlijke pasta vanavond nog voorschotelt aan je vrienden en familie!

Ingrediënten voor 4 porties pasta al salmone

  • 4 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 25ml witte wijn
  • 2 takjes peterselie
  • zout en peper

pasta al salmone

Zo maak je de pasta al salmone

  1. Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
  2. Pel en pers de knoflook of snijd de knoflook in kleine stukjes.
  3. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en voeg de ansjovis, kappertjes en knoflook toe.
  4. Bak de ingrediënten 5 minuten aan in de pan.
  5. Snijd de zalm in blokjes of reepjes en voeg ze toe aan de pan. Roer het geheel goed door.
  6. Blus de saus af met witte wijn en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Snijd de cherrytomaatjes in 2 of 4 stukjes en hak de peterselie fijn.
  8. Voeg de cherrytomaatjes en peterselie toe aan de saus en pak 2 minuten op laag vuur.
  9. Breng de saus op smaak met saus en peper en serveer het met pasta.

 Serveer jouw pasta al salmone met verse pasta

Deze heerlijke pasta met verse zalm is nog lekkerder wanneer je hem serveert met je eigen gemaakte pasta. Het lekkerste is om te kiezen voor tagliatelle of farfalle. De dikke pasta slierten of de pasta vlindertjes. Wil jij weten hoe je deze pastasoorten zelf kan maken? Lees dan ons blog over zelf pasta maken en geniet van een avond gevuld met verse pasta!

Maak er een complete Italiaanse avond van inclusief borrelplankje

Als je toch al bezig bent om je vrienden en familie te verwennen met een heerlijke pasta al salmone, waarom zou je dan niet volledig uitpakken? Terwijl jij staat te koken kun jij jouw gasten laten genieten van een lekkere Italiaanse borrelplank. Natuurlijk kun je tussendoor ook zelf van de lekkere antipasti genieten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: