Pastarecept: Maak je eigen klassieke carbonara saus

Tijd voor een echte klassieker uit de Italiaanse keuken: de pasta carbonara. In de supermarkt vind je talloze potjes met ‘verse’ carbonara saus, maar dat heeft niks te maken met de echt saus uit de Italiaanse keuken. Voor een verse pasta carbonara sta je een paar minuten in de keuken en heb je slechts een paar ingrediënten nodig. In dit blog lees je hoe jij de lekkerste carbonara saus maakt.

Ingrediënten voor 4 porties klassieke carbonara saus

Zoals gezegd, heb je maar een paar ingrediënten nodig om je eigen carbonara pasta te maken. Het enige dat je nodig hebt, zijn de volgende ingrediënten:

  • 4 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 300 gram pancetta
  • 1 ui
  • Italiaanse olijfolie
  • Zout en peper

Zoals je ziet, zit er geen room in het originele carbonara recept. Om de pasta carbonara te maken heb je verder nog de volgende materialen nodig:

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Koekenpan
  • Een kom

Zo maak je de klassieke carbonara saus

  1. Snij de pancetta in plakjes en snipper de ui.
  2. Verhit wat olijfolie in de koekenpan en voeg de pancetta en uit toe. Bak tot de ui zacht is en de pancetta lekker knapperig is.
  3. Meg de eiwitten en eierdooiers in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper
  4. Zet het vuur uit en voeg de saus toe aan de pancetta en ui. Roer de carbonara saus goed door en laat het een paar minuten rusten. Zorg wel dat het eimengsel stolt.
  5. Serveer de klassieke carbonara met verse pasta. Breng het op smaak met wat Parmezaanse kaas en verse peper.

Serveer jouw klassieke carbonara saus met je eigen gemaakte pasta

Een klassieke saus zoals deze, verdient de beste pasta. Met ons recept om zelf verse pasta te maken, waan jij je even als een god in Italië. Geniet van jouw klassieke carbonara saus met verse spaghetti. Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: