Pastarecept: Maak je eigen pasta all’ Arrabbiata

Is pasta Bolognese voor jou een beetje te futloos? Of wil je graag een keer wat anders dan de standaard pasta? Dan is dit recept voor pasta all’ Arrabbiata het perfect recept voor jou! In dit artikel vertellen wij jou hoe jij een heerlijke pasta met een (nogal) pikant tintje kan maken.

All’ Arrabbiata: De pasta met pit!

Pasta all’ Arrabiata is een heerlijke pastasaus die je over de hele wereld tegen komt. Letterlijk vertaalt vanuit het Italiaans betekent ‘Arrabbiata’ boos of woedend. De naam past perfect bij de pasta. Door de pittigheid van de Spaanse pepers, heb je hier echt te maken met een ‘boze’ pastasaus! Hieronder vertel ik je hoe je deze heerlijke saus maakt.

Arrabbiata Spaanse peper
Arrabbiata betekent ook wel boos of woedend

Ingrediënten voor 4 porties pasta all’ Arrabbiata

  • 4 Teentjes knoflook
  • 2 Uien
  • 2 Spaanse pepers
  • 500 gram tomaten uit blik
  • Peper
  • Zout
  • Italiaanse kruiden
  • Basilicum
  • Italiaanse olijfolie

Naast de bovenstaande ingrediënten, heb je de volgende keukenapparatuur nodig:

  • Snijplak
  • Scherp mes
  • Koekenpan

Zo maak je pasta all’ Arrabbiata

  1. Ter voorbereiding van het maken van de saus, moet je alle ingrediënten snijden.
  2. Verhit de koekenpan en bak de knoflook, ui en Spaanse pepers.
  3. Voeg de tomaten uit blik toe aan de glanzende groente en specerijen. Laat de saus 10 minuutjes pruttelen op laag vuur, totdat de tomaat zacht wordt.
  4. Breng de all’ Arrabbiata saus verder op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  5. Voeg de verse basilicum toe aan de saus en laat het nog zo’n 5 minuten staan op laag vuur.

Jouw all’ Arrabbiata verdient verse pasta

Een heerlijk pastasaus zoals deze, verdient natuurlijk verse pasta. Bel snel je vrienden op en nodig ze uit voor een avondje genieten (met pit) op z’n Italiaans! Oh, lees nog even ons stappenplan om je eigen verse pasta te maken, voordat je de hele buurt uitnodigt. Succes met het maken van deze overheerlijke pasta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: