Lifestyle: Hoe krijg jij een mooie egale bruine tan?

De meivakantie is begonnen en voor sommige betekent dat lekker naar de zon! Hoe zorg jij er nou voor dat jij net zo’n mooie egale bruine kleur krijgt als in de magazines? Met deze tips krijg jij de perfecte gezonde tan!

Tip 1 voor de perfecte tan:

Scrubben! Goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook zeker voor een bruine huid. Voordat jij de zon in gaat is het dus belangrijk dat je goed voorbereid bent. Veel zon is niet goed voor je huid, daarom is het noodzakelijk om je huid goed te behandelen voordat je de zon in gaat! Ga voordat je gaat zonnen dus douchen en scrub je hele lichaam, bijvoorbeeld met rituals body scrub.

Tip 2 voor de perfecte tan:

Goede suncare is super belangrijk als je een tijd in de zon gaat zitten. Daarom is het belangrijk dat je je goed insmeert met een zonnebrand met een goede factor. Begin met een sterke factor als je snel rood wordt. Smeer je om de 2 uur in. Je kan beter vaker smeren dan verbranden! Na een tijdje kan je dit wat afbouwen en een factor 20 nemen in plaats van bijvoorbeeld een factor 50. Na een paar dagen zou je zelfs kunnen overstappen op een zonneolie, maar dit hangt geheel van je huid type af. Ben jij licht en verbrand jij snel? Blijf dan smeren met een wat hogere factor.

Mooie egale bruine tan
Mooie egale bruine tan

Tip 3 voor de perfecte tan:

De nazorg is ook zeker niet verwaarloosbaar als het gaat om een mooie egale bruine tan. Kom je uit de zon? Smeer je dan elke keer na het douchen goed in met after sun of een speciale gel voor after sun care, zoals aloe vera gel. Je kan als je op vakantie bent ook altijd nog tussentijds een keer scrubben, dit zorgt ervoor dat je tan later langer blijft zitten.

Tip 4 voor de perfecte tan:

Eet gezond en je zult er gezond uit zien. Groene smoothies geven je huid een boost. Neem een groene smoothie als ontbijt en ga vervolgens met de vorige tips lekker van de zon genieten! Je zult na een paar dagen zien dat je huid meer begint te stralen en een mooie egale kleur krijgt!

Heel veel succes in de zon en ik hoop dat jullie allemaal terug komen met een prachtige tan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: