Een weekendje weg: Sevilla

De Spaanse stad Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië en een van de belangrijkste steden in Zuid-Spanje. Daarnaast ligt de stad maar op 3,5 uurtjes vliegen van Amsterdam en is daarmee de perfecte stad voor een weekendje weg. En omdat Sevilla in het zuiden van Spanje ligt is het bijna altijd mooi weer!

Sevilla is een van mijn favoriete steden, daarom heb ik er genoeg tijd doorgebracht om nu precies te weten wat de leuke plekjes zijn om heen te gaan als je een weekendje naar Sevilla gaat!

De kathedraal van Sevilla

Om te beginnen met het de prachtige kathedraal die midden in het centrum van Sevilla staat. Deze kathedraal ‘Catedral de Santa Maria de la Sede’ is al meer dan 500 jaar oud. De bekendste toren van deze kathedraal: de Giralda, werd zelfs gebouwd tussen 1184 en 1195 en was toendertijd de hoogste minaret ter wereld. Daarnaast bestaat de toren niet uit trappen, maar is het gebouwd zodat je ter paard naar boven kon. Als je in Sevilla bent zal je zeker deze toren moeten beklimmen en een kijkje moeten nemen in de kathedraal.

Kathedraal van Sevilla
Kathedraal van Sevilla

Real Alcazar de Sevilla

Het bezoek aan de kathedraal is perfect te combineren met een bezoek aan de beroemde tuinen van Sevilla. Deze liggen naast de kathedraal. Het Real Alcazar is een prachtig paleis en is in dezelfde stijl gebouwd als het Alhambra in Grenada. Als je hier in de zomer heen gaat, ga dan in de ochtend. Omdat de tuinen vrij open zijn kan het overdag nogal heet worden. In de zomer kan de temperatuur in Sevilla stijgen tot 50 graden Celsius.

Tip: Ben je student? Neem je studentenkaart mee! Hiermee krijg je bijna bij alle plekken korting op de entree.

Sfeerimpressie van Sevilla

Het grootste feest in Sevilla: Feria de Abril

Als je in April naar Sevilla gaat is de kans groot dat het ‘Feria de Abril’ is. Dit is een jaarlijks feest. Dit jaar is feria de abril van 15 tot en met 21 April. Meestal wordt dit feest 2 weken na semana santa gevierd. Als je rond die tijd naar Sevilla gaat moet je zeker een dag naar het grootse feest. Het feest is een echt Sevilliaans feest. Het feest wordt gehouden in Casetas. Deze zijn van de families, maar er zijn ook publieke casetas waar iedereen in kan. Hier kan je lekkere drankjes en hapjes halen. Wat het meeste gedronken wordt in Sevilla is: Tinto de Verano. Een drankje wat gemaakt wordt van rode wijn en bitter lemon.

Het feest is echt een familiefeest, maar voor ook voor mensen die niet uit Sevilla komen is er genoeg te doen. Zo is er een kermis en is er genoeg te zien. Voor de Spanjaarden is dit dan ook een feest van zien en gezien worden. De vrouwen worden per paard van huis gehaald en dragen grote flamenco jurken en een bloem bovenop hun hoofd. De mannen rijden op paarden en dragen een speciaal pak. Het feest duurt 7 dagen en gaat dag en nacht door. Het feest wordt gevierd op een speciaal terrein net iets buiten de stad en is makkelijk te bereiken met een van de vele bussen die richten Feria gaan.

Feria de Abril Sevilla
Feria de Abril in Sevilla

Stierenvechten in Sevilla

Een van de oudste tradities in Spanje is natuurlijk stierenvechten. Niet iedereen is hier een fan van en ook ik niet. Maar als je naar Sevilla gaat is het wel een aanrader om het stadion te bezoeken waar de stierengevechten gehouden worden. Hier is een museum omheen gebouwd waarin wordt uitgelegd wat de geschiedenis is van het Spaanse stierenvechten. In Sevilla worden nog steeds meerdere gevechten gehouden. In het museum kan je zien hoe de stieren worden vastgehouden en waar ze het stadion binnen komen. Ook kan je zien welke stierenvechters de legendes zijn in hun wereld en de outfits die ze droegen terwijl ze hun belangrijkste gevecht wonnen.

In het museum zijn meerdere stierenhoofden opgehangen om deze stieren te eren: dit waren de beste stieren in het stierenvechten. Zo heeft iedere stier zijn eigen verhaal. Als je tickets wil voor een gevecht moet je rekening houden met de opbouw van de prijzen: hoe meer schaduw, hoe duurder je ticket. Vanaf het stadion ligt de torre del oro op loopafstand. Deze toren heeft de naam: de toren van goud. Dit is omdat toen Sevilla in bloeitijd was de schepen van de Amerikaanse koloniën hier werden gelost. Ook heeft de toren gediend als gevangenis en kapel.

Stierenvechten in Spanje Sevilla
Stierenvechten in Spanje

Las Setas in Sevilla

Een van de hoogtepunten in Sevilla, letterlijk en figuurlijk, is las setas. Dit is een van de grootste houten constructies ter wereld. Las setas betekent in het Nederlands de paddenstoelen. Vanaf onderen ziet het kunstwerk er dan ook uit als een paar grote paddenstoelen. Las setas is pas sinds maart 2011 geopend. Vanaf dit houten kunstwerk kan je over de hele stad uitkijken. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht. Vanaf hier kun je ook erg goed de zonsondergang zien. Bovenop het kunstwerk zijn verschillende restaurantjes waar je onder het genot van het uitzicht wat kan eten of drinken. Het grootste voordeel van dit kunstwerk is dat je naar boven kan met de lift. Dus ook als je moeilijk te voet bent kan je genieten van het uitzicht. Bovenop kan je een een route lopen die weer uitkomt bij de liften. Als je weer beneden bent kan je lekker wat drinken bij MOSS, een van de populaire loungebars in Sevilla. Hier kan je een lekkere cocktail drinken die door de barista’s gemaakt worden.

Las Setas de Sevilla
Las Setas de Sevilla

Maria Luisa park in Sevilla

Ben je na het zien van al deze bezienswaardigheden toe aan een rustig dagje? Dan is het park Maria Luisa perfect om even bij te komen. Dit park ligt aan plaza de España. Plaza de España is een groot plein met in het midden en fontein. Overal op het plein zijn straatverkopers te vinden die je waaiers en andere Spaanse souvenirs aanbieden. In de kleine grachten van het plein kan je een bootje huren om daarmee te varen over het plein onder de bruggetjes door. Deze 4 bruggen vertegenwoordigen de 4 oude koninkrijken van Spanje: León, Castilla, Aragón en Navarra. Ook voor plaza de España is ’s ochtends de beste tijd om het te bezoeken in verband met de hitte. Als je ’s middags wil afkoelen kan je een lange wandeling maken door het park Maria Luisa, hier staan meerdere mooie gebouwen waaronder musea. Ook kan je hier prima een potje voetballen of picknicken in een van de grasvelden.

Maria Luisa park Sevilla
Maria Luisa park in Sevilla
Plaza España Sevilla
Plaza España Sevilla

De avond in Sevilla

De winkels in Sevilla zijn vanwege het warme weer tot ’s avonds laat open. Daarom kan je in Sevilla prima iets eten om vervolgens nog even te winkelen. Sevilla heeft net als vele andere grote Spaanse steden de standaard winkels zoals Zara en El Corte Ingles, maar daarnaast ook veel kleine winkeltjes die traditionele jurken of zondagse kleding verkopen. In Sevilla zijn veel restaurantjes pas vanaf 8 uur open om te avondeten, dit is omdat Spanjaarden vaak pas laat eten. Mijn favoriete restaurantjes om te eten zijn: Taberna Coloniales, die op loopafstand van de kathedraal ligt en Taberna Alambique Alfalfa dat ligt aan het pleintje: Plaza de la Alfalfa.

Heb je geen zin in tapas maar in een lekkere pizza? Dan raad ik je zeker aan om bij La Mia Tana te eten, dit restaurant ligt aan de straat: Calle Perez Galdos. Als de winkels sluiten gaat het avondleven door aan de grote rivier die in het midden van Sevilla ligt genaamd Canal de Alfonso XIII. Aan deze rivier zitten leuke barretjes om tot ’s avonds laat wat te drinken of te eten. Hier heb je een mooi uitzicht over de Puente de Triana of ook wel Puente de Isabel II genoemd. Deze brug is in de avond mooi verlicht en aan het water zitten allemaal mensen die genieten van het mooie uitzicht.

Ben jij al eens in Sevilla geweest en wil je nu eens ergens anders heen? Lees dan eens onze blog over een weekendje naar Barcelona! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: