DIY: een goedkope kas voor je planten

Na het sparen van de moestuintjes van de Albert Heijn en het planten in de grond, begonnen onze kleine plantjes te groeien. Wij hadden gelezen dat de plantjes veel sneller groeien als ze in een kas staan, daarom hebben wij een kas gemaakt voor onze plantjes. Hier zullen wij laten zien hoe wij deze kas stap voor stap hebben gemaakt en onze plantjes onderhouden.

Stap 1: De goede doos voor je kas

Wij hebben een doos van koffiebonen gebruikt voor onze kas. Daarbij zat een groot kartonnen vel. Deze hebben wij gebruikt als deksel. Maak als eerst de deksel vast aan de achterkant met iets wat goed stevig blijft zitten. Snij dan aan alle kanten behalve de onderkant en de achterkant een vierkant eruit zodat je alleen de randen over houdt. De voorkant van de doos wordt door de deksel en de voorkant bedekt, daarom kan je de voorkant laag uitsnijden.

Kas met de plantjes
Kas met de plantjes

Stap 2: Je kas bedeken met folie

Je plantjes moeten goed kunnen groeien in een vochtige warme omgeving. Daarom is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk weerstand krijgen van buitenaf. Bedek daarom alle gaten die je in de doos hebt gemaakt met vershoudfolie. Als je deze kanten weer dicht hebt gemaakt met de folie, zorg er dan voor dat alles bedekt is met folie, zodat de kas ook water afstotend is. Wij hebben alles vast gemaakt met plakband en dunne metalen stukjes door middel van gaatjes in de doos, het metaal erdoor en dan aan 1 kant dichtdraaien, zodat er een soort ringetjes ontstaan die het vast houden.

Stap 3: je plantjes in de kas

Als je de kas hebt gebouwd is het tijd om de plantjes erin te zetten. Wij hebben de plantjes geplant in een eierdoosje, hier pasten meerdere plantjes in. Toen de plantjes groter werden en meer ruimte nodig hadden hebben wij potjes gehaald bij de Xenos en hebben we ze verpot in een grotere pot.

AH moestuintjes net geplant
AH moestuintjes net geplant

Stap 4: het onderhouden van je plantjes in de kas

Omdat de plantjes zoveel mogelijk zon licht nodig hebben zetten wij de plantjes zoveel mogelijk in de zon. Als het een erg zonnige dag is zetten we de planten buiten of voor het raam. Op deze manier krijgen ze genoeg zonlicht zodat ze goed blijven groeien.

AH moestuintjes in de zon
AH moestuintjes in de zon

Heb jij onze kas gemaakt? Stuur ons foto’s via onze Facebook of onze contact pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: