De zomer komt eraan en dat betekend: tijd voor een barbecue!

Komend weekend wordt het 20 graden en daarbij hoort natuurlijk een barbecue! Nu kan je dat makkelijk opzetten en met deze recepten is het ook nog eens extra lekker.

Een barbecue kan natuurlijk uit alleen maar vlees bestaan, maar je kan natuurlijk ook barbecueën met lekkere salades, smeersels en groenten. Daarom hebben wij hier meerdere recepten zodat jij de barbecue precies naar jouw smaak kan aanpassen. Ben jij een echte carnivoor of juist een vegetariër? Hier vind je de lekkerste recepten:

De perfecte hamburger voor op de barbecue

Doe 500 gram gehakt in een grote bak, voeg daar vervolgens 2 theelepels uienpoeder aan toe, 2 theelepels tabasco en 1 theelepel zout. Mix dit allemaal goed door elkaar en verdeel het gehakt in 4 delen, rol hier een gehaktbal van. Druk vervolgens de gehaktbal plat. Dit recept is voor 4 burgers, je kan meer gehakt en kruiden toevoegen voor meer burgers. Bak ten slotte de burger in ongeveer 8 minuten gaar. Draai de burger halverwege.

Hamburgers voor de barbecue
Hamburgers

Mais van de barbecue zoals ze dat in Mexico eten

Leg de maiskolven op de barbecue en gril ze in ongeveer 10 minuten gaar. Normaal gesproken koken Mexicanen de maiskolven op een speciale manier, maar speciaal voor en barbecue hebben wij een lekker recept verzonnen waardoor je alles op de barbecue kan bereiden. Als de maiskolven gaar zijn kan je ze eraf halen. Snijd ze in stukken van ongeveer 5 centimeter zodat het makkelijk is om te eten. Smeer ze vervolgens in met mayonaise. Met voorkeur mayonaise met citroen- of limoensap. Strooi er daarna wat Parmezaanse kaas overheen. Houd je van pittig? Stooi er dan ook nog wat chilipoeder overheen en genieten maar!

Mexicaanse mais op de barbecue
Mais op de barbecue

Garnalen spies voor op de barbecue

Voor dit recept heb je 500 gram gepelde zoutwater garnalen nodig en 1 ananas in stukjes. Rijg de garnalen en de ananas om de beurt op een saté prikker. Maak dan een lekkere marinade van citroengras, gember, knoflook en zout. Doe dit allemaal in een vijzel en voeg dan nog wat citroenschil toe. Voeg tot slot 1,5 lepel suiker toe 3 eetlepels soyasaus en een halve lepel sambal oelek. Meng dit tot een gladde marinade en bedek je spiesjes met een lekkere laag. Leg de spiesen minimaal 3 kwartier in de koelkast, om de marinade goed in te laten trekken. Bak de spiesjes in 3-4 minuten gaar, onder regelmatig keren.

Gegrilde groenten van de barbecue

Snijd een courgette, een venkelknol en een aubergine in plakken van 2 centimeter en halveer deze. Doe de groenten op de spiesen, houdt hierbij rekening dat de aubergine meer tijd nodig heeft om te garen. Bestrooi alle groenten met een klein beetje olie en daarna met een beetje peper en zout naar smaak. Je kan er eventueel ook nog wat extra kruiden aan toe voegen, naar smaak. Leg vervolgens de spiesen op de barbecue en gril de courgette en venkel in ongeveer 8 minuten gaar en de aubergine in ongeveer 12 minuten.

Tip: Deze groenten zijn ook erg lekker door een salade!

 

Groenten spies van de barbecue
Groenten spies

Kip met citroen en tijm voor op de barbecue

Haal druksticks die nog niet gekruid zijn. Pak een bakje en knijp hier 2 citroenen in uit. Snijd dan een beetje tijm door de citroensap en voeg nog wat zout en peper toe. Bestrijk tot slot de druksticks met je citroensapmengsel en gaar ze zoals op de verpakking beschreven staat, totdat ze goed gaar zijn vanbinnen.

chicken barbecue
chicken barbecue

Aardappeltjes van de barbecue

Haal de aardappeltjes die jij lekker vindt, dit kan voorverpakt van de supermarkt zijn maar ook aardappels die je zelf lekker kruid. Om deze lekker gaar te krijgen moet je ze in aluminiumfolie op de barbecue leggen. Laat de aardappeltjes een kwartier tot 20 minuten garen en bedien ze dan!

Wil jij op een andere manier genieten van het mooie weer? bijvoorbeeld doormiddel van een lekkere borrel? kijk dan eens naar onze recepten voor de Italiaanse borrelavond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: