Bak recept: Vanille cupcakes met slagroom en disco dip

Cupcakes zijn altijd lekker en leuk om te maken. Deze cupcakes zijn heerlijk om te serveren op een zondag middag of op een verjaardag. Door de discodip maken deze cupcake van iedere dag een feestje!

Ingrediënten voor je vanille cupcakes

  • 125 gram boter (ongezouten)
  • 125 gram kristal suiker
  • 2 eieren (middelgroot, op kamer temperatuur)
  • 3 el halfvolle melk
  • 8 gram vanille suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • Papieren cupcake vormpjes
  • Muffinvorm
Cupcake uit de vorm
Cupcake uit de vorm

Bereiding van je cupcakes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de papieren cupcake vormpjes in de muffin vorm voor in de oven. Doe in een bak de boter de suiker en de vanille suiker en klop deze tot het licht en luchtig is, doe dit met een mixer. Mix vervolgens het eerste ei door je cupcake mix en mix het geheel weer glad. Voeg het tweede ei pas toe als het echt glad is. Als beide eieren in de mix zitten moet je het nog ongeveer drie minuten kloppen zodat alle klontjes en stukjes er goed uit zijn en de mix een glad geheel is. Verwarm dan de melk tot het lauw is. Roer met een lepel het zelfrijzend bakmeel zodat het lekker luchtig is en voeg dan de lauwe melk toe. Mix dit nogmaals. Verdeel dan het beslag over de cupcake vormpjes. Bak je cupcake ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot ze mooi bruin en gaar zijn. Haal de cupcakes er vervolgens uit en laat ze nog even 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat ze dan nog minimaal 2 uren afkoelen.

Cupcakes met marshmallows
Cupcakes met marshmallows

Ingrediënten voor de slagroom op je cupcakes

  • 200 gram suiker (of meer als je het zoeter wil)
  • 2 eieren
  • 600 gram boter
  • 1 liter melk
  • Discodip

Bereiding van je slagroom voor op de cupcakes

Begin met het koken van de melk, 300 gram boter en de suiker. Breek de eierdoppen en scheid de dooier van het eiwit. Voor slagroom heb je alleen de dooiers nodig. Voeg de andere helft van de boter toe aan een nieuwe pan van tenminste 2 liter. Voeg dan het kokende melk, boter en suiker mengsel toe aan je nieuwe pan met boter. Doe vervolgens de dooiers toe en mix alles door elkaar tot het glad is. Je kan eventueel nog kleurstof toevoegen voor roze, paarse of zelfs blauwe slagroom! Laat het afkoelen en klop het daarna als een normale slagroom tot slagroom. Serveer de slagroom op je cupcakes samen met de discodip. En geniet van je cupcake.

Cupcakes met gekleurde topping
Cupcakes met gekleurde topping

Heb je deze cupcakes geprobeerd, laat het ons zien! Stuur ons een foto via onze contact pagina! Probeer ook eens een van onze andere recepten zoals onze tosti variatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: