6 recepten voor een snel en gezond ontbijt

Als je fulltime werkt of vroeg naar school moet heb je vaak weinig tijd om uitgebreid te ontbijten. Toch is het ontbijt cruciaal om je metabolisme goed op te laten starten. Daarom hier 6 makkelijke recepten voor het ontbijt.

 

Recept 1: ontbijt omelet uit de magnetron

Dit recept is super lekker en vooral handig! Klop 2 eieren los, en doe deze in een magnetron bestendige mok. Roer er vervolgens wat groente doorheen, zoals ui, champignons of verse spinazie. Het is ook lekker om er wat kaas aan toe te voegen. Doe de mok voor 1 minuut in de magnetron, roer het vervolgens en doe het ei ervan voor nog 1 a 2 minuten in. Zo heb je een heerlijk omelet, zonder veel werk.

Omelet uit de magnetron
Omelet uit de magnetron uit een mok

Recept 2: Yoghurt ontbijt met fruit

Ook dit recept is erg makkelijk. Ik ontbijt het liefst met wat yoghurt met fruit. Vaak snij ik 3 tot 4 aardbeien, een halve banaan en roer het door de yoghurt. Ook vind ik het lekker om er een handje noten bij te doen, zoals walnoten.

Yoghurt ontbijt met noten en fruit
Yoghurt ontbijt met noten en fruit

Recept 3: Havermout ontbijt

Havermout is de avond van tevoren voor te bereiden. Zet een kopje havermout met water in de koelkast laat het de nacht staan en de ochtend erop kan je het eten! Ook hier vind ik het lekker om wat smaak toe te voegen doormiddel van fruit of noten. Zoals aardbeien, besjes, perzik, banaan of appel. Als je appel toevoegt kan je ook nog wat kaneel toevoegen hierdoor gaat je havermout een beetje naar appeltaart smaken, maar dan een stuk minder vet.

Havermout met besjes
Ontbijt van havermout met besjes

Recept 4: Een ontbijt smoothie

Hierover hebben we eerder blogs geschreven. De smoothie blijft een van de beste manieren van ontbijten en is makkelijk, omdat je het de avond van tevoren al kan voor bereiden!

Groene smoothie komkommer

Recept 5: Gezond ontbijt: bananen pannenkoek

Hiervoor heb je nodig: een rijpe banaan, een ei en een snufje zout. Prak de banaan fijn tot een prakje met een vork. Breek het ei in een bakje en klop deze los. Voeg dit aan elkaar toe en verwarm een beetje olie in een koekenpan. Bak je bananen pannenkoeken tot ze goudbruin zijn. Serveer je pannenkoeken met fruit of met honing.

Havermout pannenkoeken
Havermout banaan pannenkoeken

Recept 6: Rijstwafel met avocado puree als ontbijt

Kies voor de rijstwafel variant met minder zout. Je kan ook kiezen voor een cracker of een spelt boterham. Snij de avocado in kleine blokjes en serveer het op je rijstwafel. Doe er een beetje zout, peper en citroensap overheen en je hebt een heerlijk voedzaam ontbijtje. Ook is het lekker om hier nog een eitje op te serveren.

Cracker met avocado en ei
Cracker ontbijtje met avocado en ei

Vind je al deze recepten lekker? Kijk dan ook eens naar ons recept voor havermoutpannenkoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: